Allò que ens fa únics

Pep Forn: “Terrassa, actualment, és una ciutat on el patrimoni industrial no només es fa present a cada cantonada, sinó que s’ha transformat en un sentiment d’identitat, orgull, no només de passat, sinó de present i sobretot de futur.”


Hi ha molts motius per visitar Terrassa, per estimar la nostra ciutat i presumir de casa nostra davant de tothom. Ara, trobar la seva essència, aquella ànima que la fa única i especial, i convertir-la en la marca turística per projectar-nos a l’exterior és tot un repte.

Els darrers mesos hem estat treballant justament això, una nova marca turística de Terrassa. El que li ve al cap a la gent quan sent el nom de la nostra ciutat. Els atributs, valors i conceptes que ens identifiquen i ens diferencien, allò que ens fa únics i atractius.

I ho hem fet vinculant aquest posicionament estratègic com a destinació amb la nostra projecció com a ciutat: d’on venim, on estem i cap on anem. Perquè Terrassa és atractiva cap enfora també quan sabem qui i què hem estat, som i volem ser.
Terrassa està molt marcada pel nostre passat: durant el segle XIX, vam ser una de les ciutats del país on la revolució industrial va tenir una major incidència. De fet, el segon vapor industrial de tota la península va ser construït al nostre municipi, el Vapor de la Companyia, a l’espai on actualment hi ha l’escola Lanaspa Giralt.

I com altres ciutats amb passat industrial, hem hagut de travessar etapes de crisi i ens hem hagut de reinventar. I sempre hem estat capaços de fer-ho i de ressorgir amb força.

En els darrers anys, Terrassa s’ha renovat i ha evolucionat d’una ciutat industrial, a una societat moderna i dinàmica del segle XXI. I, a diferència d’altres municipis, hem mantingut l’activitat i un patrimoni arquitectònic industrial important que conviu amb els usos i elements de qualsevol ciutat moderna.

Avui, visitar Terrassa és veure i viure una ciutat en transformació permanent. Espais que abans eren fàbriques han esdevingut escenaris culturals, instal·lacions universitàries, museus, sales d’exposicions, empreses, escoles, espais de creació, etcètera. Visitar Terrassa és sinònim de passejar per una ciutat viva, on es respira aquest passat industrial, que es manifesta en la quotidianitat d’una manera natural, fet que li dona singularitat.

Terrassa, actualment, és una ciutat on el patrimoni industrial no només es fa present a cada cantonada, sinó que s’ha transformat en un sentiment d’identitat, orgull, no només de passat, sinó de present i sobretot de futur.

I això és el que hem treballat amb la nova marca turística, perquè és el que ens fa únics, el que ens diferencia de la resta: aquests valors del passat, d’innovació, d’emprenedoria i de creativitat, no només segueixen presents avui, sinó que orienten també la transformació de la nostra ciutat. També la resiliència que ens caracteritza, i que en moments difícils, ja sigui amb les crisis econòmiques, amb la pandèmia o amb la crisi de subministraments actuals, lluny d’aturar-nos ens mantenim en moviment i busquem solucions.

Terrassa és una ciutat en moviment constant, que busca esprémer tot el seu potencial i que avança cap a esdevenir una ciutat més moderna, més dinàmica, d’avantguarda i més creativa. Una ciutat encara més universitària, més innovadora i en la qual també s’hi visqui encara millor. Trets que ens distingeixen i ens identifiquen. Això és pel que treballem cada dia i el que volem explicar al món.

La nova marca turística incorpora l’essència d’allò que som, comptant amb tothom. Tenim la sort de tenir recursos turístics als diferents districtes i un entorn natural privilegiat que ens envolta, un atractiu també per a molts visitants.
I tot això és el que hem intentat plasmar en aquesta nova marca, que és la nostra presentació al món per atraure visitants i per sentir-nos-en orgullosos.

Pep Forn

Regidor del Grup Municipal ERC-MES a l'Ajuntament de Terrassa. Responsable de l'Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat.

Latest posts by Pep Forn (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *