Tot per Terrassa i ERC-MES proposen grans consensos de ciutat

Els grups de Govern estenen la mà a l’oposició per establir en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat grans acords pel present i futur de Terrassa

Les portaveus dels grups municipals Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Terrassa, Lluïsa Melgares i Ona Martínez, han presentat en roda de premsa la proposta de resolució que elevaran en el Ple de Debat sobre l’Estat de la Ciutat amb un objectiu pincipal: arribar amb tots els grups municipals a grans consensos.

Sobre la base de les necessitats detectades en l’acció de govern, la situació socioeconòmica actual i les preocupacions expressades per la ciutadania en el baròmetre municipal, els grups de govern plantegen nou grans acords des dels quals desenvolupar un treball compartit amb l’oposició.

Com ha explicat Lluïsa Melgares: “Abans de la presentació en Junta de Portaveus hem enviat la proposta a tots els grups amb voluntat d’obrir un diàleg que permeti establir els grans acords que aquesta ciutat necessita”.

Per a Ona Martínez “Les diferents visions de ciutat que puguem tenir no han de limitar la voluntat d’aquesta ciutat i aquest govern per impulsar els grans projectes per Terrassa. El Ple de l’Estat de la Ciutat entenem que ha de ser un espai per construir el nostre futur compartit”.

En aquesta línia, Lluïsa Melgares, ha destacat la incorporació en els acords de temes tan rellevants com la crisi energètica actual o la necessitat d’avançar plegats en temes que preocupen a la ciutadania com seguir millorant la seguretat i la percepció que en té la ciutadania, així com continuar avançant en el reforç dels serveis de neteja i recollida de residus. I, per descomptat, el necessari i imprescindible treball amb les administracions supramunicipals: “Treballem per reivindicar les inversions necessàries per impulsar el paper de Terrassa com a motor de progrés i hem avançat certament en moltes qüestions com ara la imminent obertura del CAP Can Roca o la futura residència a Sant Pere Nord, però seguim reivindicant greuges històrics, com una zona tarifària justa”.

Continuar avançant en la qualitat de vida i les oportunitats de futur, són dos dels altres grans objectius que es plantegen a la proposta. En paraules d’Ona Martínez “Per més que hàgim reduït la segregació escolar a la ciutat i aquest govern aposti per polítiques d’orientació i generació d’activitat econòmica, queda molt camí per recórrer on establir consensos. Hem de garantir els drets de la nostra ciutadania com a base per la millora de les
oportunitats de futur”.

Acords que les dues forces de govern volen emmarcar en un compromís conjunt de tots els grups municipals amb representació per un espai de governança “basat en el debat constructiu i la defensa dels drets de tothom”. El primer pas per aconseguir-ho, de fet, ha estat justament obrir la proposta presentada a la incorporació dels grups de l’oposició.

PROPOSTA-FINAL-TxT-ERC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *