Carles Llongueras i Morera, 18è Premi Gorra Frígia 2022

Esquerra Terrassa reconeix el músic, professor i activista cultural terrassenc per la seva trajectòria i dedicació a la lluita i valors demòcrates i republicans

Carles Llongueras: “Tinc un desig: Que Terrassa s’escrigui en femení i des del republicanisme”

El dijous dia 21 d’abril l’agrupació local d’Esquerra Republicana ha commemorat la proclamació de la República Catalana el 1931 amb el Sopar de la República i el lliurament dels Premis Gorra Frígia. 

En aquesta divuitena edició, celebrada a la Coral dels Amics, el jurat dels premis ha atorgat per unanimitat el guardó als valors republicans a Carles Llongueras. La decisió ha estat presa en base als valors republicans, demòcrates i de llibertat que han sigut el pilar de tota una trajectòria professional i personal dedicada a l’educació, la cultura i l’activisme.  

Marta Vilalta, Secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ona Martínez, Portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES, i Xènia Alba, Presidenta d’Esquerra Republicana a Terrassa, han fet entrega del Gorra Frígia al guardonat. 

Carles Llongueras, Cap Gros de l’any, Terrassenc de l’any i ara, també, Premi Gorra Frígia, ha estat guardonat per “la seva passió per ensenyar, passió per educar i passió per la música. Representa qui som, i d’on venim. Gràcies a persones com ell som el present i el futur de la ciutat, perquè ens ha ensenyat a conquerir els carrers, treballar i creure en un futur millor per Terrassa”, ha anunciat Ona Martínez durant la seva intervenció.  

La seva aportació a la ciutat ha sigut notòria, doncs Llongueras ha liderat destacades iniciatives al llarg dels anys. Durant el Sopar s’ha premiat tota una trajectòria d’implicació en vida associativa i cultural de la ciutat, ja sigui al capdavant d’una coral, tocant la gralla o fent de professor. Durant la transició va ajudar a la recuperació de les músiques populars que acompanyaven els primers castells de Minyons, el ball de bastoners, Treure Ball, el ball del Serrallonga i forma part del mític grup dels Ministrils del Raval. “Tinc un desig: Que Terrassa s’escrigui en femení i republicanisme“, ha finalitzat en Carles un cop recollit el guardó. 

Marta Vilalta, ha volgut destacar els valors que es premien amb aquest acte i la importància d’aquest pel futur de la ciutat: “Els valors republicans que ens defineixen en el dia a dia, que fan que siguem aquí per millorar la vida de la gent interessada reconeixem a persones com el Carles. No renunciem a fer d’aquesta ciutat i aquest país un estat de llibertats“. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *