Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire: Per una Terrassa més saludable

Des de l’Ajuntament s’ha acordat elevar l’aprovació del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire i el Protocol d’Actuació d’Episodis Ambientals amb l’objectiu de reduir les emissions a la ciutat

Carles Caballero: “Es tracta de posar l’atenció sobre els perjudicis que la contaminació de l’aire genera a les persones i actuar de manera decidida per mitigar-los”

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat va acordar elevar al proper Ple ordinari del mes d’abril l’aprovació inicial del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire (PMQA) de Terrassa amb horitzó de l’any 2025, juntament amb el Protocol d’Actuació d’Episodis Ambientals de contaminació. D’aquesta manera, l’Ajuntament mostra el seu compromís amb el medi ambient i garanteix a la ciutadania la implementació de mesures per a lluitar contra l’emergència climàtica. 

Actualment, la contaminació atmosfèrica és el principal risc ambiental per a la salut i està comprovat la incrementació de riscos de malalties respiratòries i cardiovasculars. Aquest Pla té com a objectius principals reduir les emissions en un 15% l’any 2025 per tal de disminuir els nivells de contaminants atmosfèrics. En aquest sentit, es treballa per aconseguir una Terrassa més sostenible i saludable, amb una notòria millora de la qualitat de l’aire.  

El regidor de Medi Ambient si Sostenibilitat i Energia a l’Ajuntament, Carles Caballero, ha afirmat que es tracta de “posar l’atenció sobre els perjudicis que la contaminació de l’aire genera a les persones i actuar de manera decidida per mitigar-los”.  

Aquest Pla és fruit d’una actualització de l’anterior, que va estar vigent fins l’actualitat, i de la revisió del Pla Supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l’Aire del Vallès Occidental, que Terrassa va aprovar en ple ara fa un any. Des de les institucions públiques de la ciutat s’ha volgut continuar en aquest camí. 

Aquesta és, aleshores, la raó de ser del nou Pla, seguir treballant en la lluita contra la contaminació ambiental i la millora de la qualitat de l’aire i assegurar un municipi compromès amb les polítiques de sostenibilitat. Caballero va afegir que “seguir treballant per una Terrassa més neta i sostenible és la garantia d’èxit per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *