Ajuntament i Generalitat fan possible els lloguers assequibles

L’acord per la construcció d’habitatges de protecció oficial ja és una realitat. L’ajuntament cedirà dos solars per construir un màxim de 206 vivendes al barri de Torre-sana

Isaac Albert: “L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és construir una Terrassa més justa i d’oportunitats on la població pugui accedir a un lloguer accessible”

Terrassa es projecta cap al futur treballant per garantir la qualitat de vida i oportunitats per la seva ciutadania. I aquest futur passa per ser accessible a tothom i respondre a les necessitats de tots els terrassencs i les terrassenques. 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat van anunciar el mes passat la signatura d’un conveni per a la promoció d’habitatges de protecció oficial a la ciutat. Aquesta mesura treballa per proporcionar lloguers assequibles a la ciutadania i donar oportunitats a tothom d’aconseguir una llar digne. D’aquesta manera, un 25% dels nous habitatges hauran d’anar destinats a menors de trenta-cinc anys. És prioritari treballar per construir polítiques públiques que s’ajustin a les realitats i necessitats dels joves. 

El conveni de col·laboració -que signaran l’Ajuntament, la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASOL)- estableix que Terrassa cedirà de manera gratuïta dos solars, d’una superfície de 1.765 m² al barri de Torre-sana, on es construiran 206 habitatges qualificats d’HPO en un màxim de cinc anys des de la signatura del conveni. L’estimació econòmica de la inversió que assumirà la Generalitat en aquest sector del barri del Districte 2 és de 22,76 milions d’euros. 

Isaac Albert, primer tinent d’alcalde, ha afirmat que “l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és construir una Terrassa més justa i d’oportunitats on la població pugui accedir a un lloguer accessible”.  

Aquest acord treballa per reforçar la Modificació Puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per obtenir habitatge assequible, regulant el preu del 30% dels pisos de nova construcció. Aquesta va ser una proposta de govern, aprovada al ple del mes de maig, subjecte a la llei d’habitatge del govern espanyol. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *