Novetats del curs escolar 22-23

Terrassa encara el primer curs sense mesures covid en tres amb una bateria de mesures per consolidar la millora de l’educació a la ciutat i la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat

Teresa Ciurana: “Obrim un curs sense covid, on reforçar els avenços fets per la igualtat d’oportunitats i l’equitat educativa. Ràtios inferiors, millor distribució d’alumnat, més programes complementaris i de millora de l’educació”

Comença el nou curs escolar a Terrassa i els més petits han de tornar a les aules. El calendari establert per la Generalitat marca que aquest nou curs s’inicia el dilluns 5 de setembre per a infantil i primària. Els alumnes de secundària, batxillerat i formacions professionals podran continuar gaudint de les vacances fins el dimecres dia 7.  

Terrassa ha treballat per aconseguir millores en el seu sistema educatiu. Segons els informes del Síndic de Greuges, la ciutat va deixar de liderar la llista de municipis amb més segregació escolar. Concretament, l’índex que mesura la segregació va caure d’un 0,6 a un 0,46 a primària, mentre que a secundària ho va fer del 0,8 al 0,32. En altres paraules, la ciutat va passar de la primera a la vuitena posició en primària, i a la setzena en secundària. 

Teresa Ciurana, tinent d’alcalde i regidora d’educació a l’Ajuntament, ha afirmat aquest divendres durant una roda de premsa que “les dades ens avalen l’estratègia però també ens diuen que ens queda molt camí a fer”. D’aquesta manera Terrassa assumeix nous reptes i, per tant, noves realitats. 

Un total de 40.000 alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional ja tornen a omplir els estotjos i motxilles per tornar a les classes. Les novetats d’aquest nou curs afectaran a tots els cursos, començant per la gratuïtat del P2 a les escoles bressol. Aquest nou curs la capacitat d’aquestes està pràcticament al màxim, per tant, el govern municipal ja està treballant per obrir noves escoles bressol els propers anys.  

Pel que fa al segon cicle d’educació infantil i primària: La jornada serà continuada fins l’octubre i hi hauran activitats de lleure educatiu després del menjador. L’altra gran novetat és la baixada de ràtios a P3, que pel pacte de ciutat es van situar a 20 a tota la ciutat. 

Pel que fa a secundària, 2568 alumnes comencen 1r d’ESO, 130 menys que el curs passat. Com a principal novetat, l’Institut Jaume Cabré oferirà en fase pilot el batxillerat general i l’Institut Jaume Cabré i l’escola Joan Marquès Casals, entrat dins el programa Magnet amb l’ESCAC, com el Vallès amb la UPC, estan en procés de fusió cap a Institut escola. Això el converteix en el primer centre públic 3-18 enganxat a una escola bressol pública i davant el futur parc de la República. 

La regidora d’educació no ha volgut finalitzar la roda de premsa fins abans anunciar una última novetat: “Aviat farem públic l’acord de cessió per a que l’escola d’educació especial Crespinell pugui disposar d’unes instal·lacions dignes de la seva feina. Portem molts mesos treballant i sembla que ja tenim definitivament encarrilada una solució definitiva i satisfactòria”. 

Un any més Terrassa fa front als nous reptes educatius per a garantir una educació equitativa i de qualitat per a tothom. El futur de la ciutat recau en tots els nens, nenes i joves que en pocs dies entomen les seves classes. El govern municipal segueix fent feina per acompanyar a totes i tots durant aquest procés i treballa per facilitar les eines necessàries al personal docent.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *