Barnahus, la casa dels nens

Un cop aprovada la cessió d’un solar municipal a la Generalitat de Catalunya el passat ple de juliol, el projecte que ofereix una atenció integral als menors víctimes d’abús sexual comença a ser una realitat

Desgraciadament els casos d’abusos sexuals a menors d’edat han incrementat en els darrers anys. Una ciutat que mira pels seus ciutadans és aquella que busca mecanismes per atendre les seves necessitats. Terrassa, en aquest sentit, ho ha fet i ha conformat un projecte que ofereix una atenció integral a les víctimes d’aquests abusos amb la iniciativa Barnahus, o casa dels infants, que té com objectiu ajudar  en la recuperació i evitar l’augment de casos. 

Aquest divendres dia 9 de setembre, la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, ha visitat Terrassa i el solar on està prevista la construcció de la casa Barnahus.  

El passat 22 de juliol durant el Ple Municipal es va aprovar la cessió d’un solar de propietat municipal, situat entre els carrers d’Alexandre Riquer i dels Jocs Olímpics, a la Generalitat que assumirà el conjunt de despeses derivades per a la construcció de l’equipament i la construcció d’una unitat d’atenció integral per a menors que han patit violència sexual. 

El primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, ha afirmat que “Barnahus és necessari. Desgraciadament, els casos d’abusos sexuals a menors han incrementat en els darrers anys. Terrassa ha d’estar preparada per aquests casos i hem de ser capaços d’oferir la millor ajuda i acompanyament durant tot el procés”.

Aquest projecte ofereix una atenció integral en el que el diferents agents que intervenen en una situació d’abús sexual es coordinen i atenen a l’infant en un mateix lloc. Des de treballadors socials, psicòlegs, metges, policies, forenses son els encarregats d’atendre les necessitats de les víctimes i les famílies.  

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *