El conseller Gonzàlez-Cambray confirma 2,4 milions d’euros per a la retirada de fibrociment i la millora de centres educatius de Terrassa durant el 2023


Aquest dimecres l’Honorable Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat Terrassa per anunciar que el Departament d’Educació ha presentat el pla d’inversió previst per a aquest 2023 a Terrassa, finançat en gran part amb els fons europeus REACT-EU, destinats a la millora de serveis a la ciutadania, en aquest cas, en equipaments educatius.
Aquestes inversions previstes, que ascendeixen a 2.474.079,19 euros en 9 equipaments educatius de la ciutat, seran executades aquest mateix any i s’afegeixen a les ja previstes, entre les quals destaca la retirada del fibrocement a teulades de les escoles.


Paral·lelament s’ha acordat la propera ampliació de places publiques d’infantil de dos anys que l’Ajuntament de Terrassa desplegarà els propers mesos per a donar resposta a l’augment de la demanda derivat de la gratuïtat d’Infantil dos.
Ona Martínez Viñas, portaveu del grup municipal i candidata a l’alcaldia de Terrassa ha afirmat que “Esquerra Republicana treballem sempre i des de tot arreu per fer avançar Terrassa, per fer avançar la ciutat i per fer avançar el país. I ho demostrem cada dia governant a la Generalitat, governant des del govern del país i governant a l’Ajuntament de Terrassa. I ho fem també per garantir una millor equitat i més oportunitats pels terrassencs i les terrassenques”.
Els retards en la construcció de l’Institut escola Sala i Badrinas han ocupat bona part de la conversa, compartint les gestions i contactes que la regidora manté setmanalment amb diverses direccions generals i serveis tècnics del Departament. L’esforç municipal en aquest projecte de ciutat és molt important. D’aquesta forma, s’ha de continuar treballant en la manera d’escurçar els terminis previstos i poder fer un seguiment directe de l’estat de tot el procés, per donar resposta a les inquietuds de les famílies i la comunitat educativa, és clau per fer avançar Terrassa.


Gonzàlez-Cambray s’ha compromès a seguir de prop els terminis dels diferents processos administratius que comporten la construcció d’aquest centre i ha traslladat la comprensió del Departament respecte a les demandes de la comunitat educativa i la ciutat de Terrassa en el seu conjunt.

El govern de la ciutat i la conselleria han acordat agilitzar el procés de construcció de l’Institut Escola Sala i Badrinas


Des del Departament s’ha informat als representants municipals que la licitació del projecte de construcció està previst que es publiqui en pocs dies, alhora que es farà el seguiment necessari amb els responsables de l’execució per disposar en tot moment de la informació i el calendari previst, per fer-ho arribar a l’Ajuntament.
El Conseller ja estava informat prèviament de la necessitat de replantejar i ampliar l’oferta de Formació Professional a la Ciutat a partir de la creació de centres integrats d’FP. Hi ha converses molt avançades en aquest sentit que s’espera tancar en breu. “Avancem en qualitat alhora que avancem en equitat i, per tant, lluitem contra la segregació escolar. Terrassa és un exemple de treball i feina feta en educació”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *