ERC Terrassa premia Carles Viver i Pi-Sunyer amb el Gorra Frígia als valors republicans

Esquerra Republicana a Terrassa ha condecorat el jurista terrassenc amb el Premi Gorra Frígia d’enguany.

Un any més, l’agrupació local d’ERC ha commemorat la proclamació de la República Catalana que feu Francesc Macià el 14 d’abril de 1931 amb el Sopar de la República i el lliurament dels Premis Gorra Frígia i Guillotina.

En aquesta tretzena edició, celebrada a la Societat Coral Els Amics, el jurat dels premis ha decidit atorgar per unanimitat el simbòlic Guillotina a Societat Civil Catalana. Com ha explicat Joan Lluch, secretari del jurat, “la plataforma representa perfectament el contrari dels valors republicans de llibertat, solidaritat i democràcia, pel seu afany tossut, permanent i sense treva, de manipular l’opinió pública catalana amb mentides, querelles i altres argúcies i estratagemes”.

El moment més emotiu de la nit ha arribat quan Bernat Picornell, Senador d’ERC, Roc Fuente, jurista i membre del Jurat dels Premis, i Isaac Albert, Portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES han fet entrega del premi Gorra Frígia a Carles Viver i Pi-Sunyer. El jurista terrassenc, seguint l’estela d’il·lustres terrassencs i terrassenques com Maria Dolors Duocastella, Àngel Casanovas, Joan Paüls “Tito” o, l’especialment recordat enguany, Francesc Olivé, entre molts d’altres, ha recollit el premi acompanyat d’una vuitantena de persones.

Viver i Pi-Sunyer, jurista i docent català, President de l’Institut d’Estudis Autonòmics i del Consell Assessor per a la Transició Nacional, a més de Comissionat per a la Transició Nacional, ha sigut guardonat per haver desenvolupat “una extensa tasca en favor de la llibertat i la democràcia”.

Tot seguit, Isaac Albert ha dirigit unes paraules als assistents, amb les quals ha destacat que “ERC, a Terrassa i a Catalunya, som actors de canvi. La nostra raó de ser és treballar pel canvi. Un canvi real, de formes de fer, de polítiques i de legalitats”. I, posteriorment, referent als valors republicans i al context actual, ha afegit: “que el PSOE normalitzi el paper de Ciutadans en la política espanyola confirma el retrocés de l’Espanya republicana i germana. I el PSC, mentrestant, fa de convidat de pedra i valida aquest pacte, mostra inequívoca que definitivament dimiteix de ser un actor protagonista en la construcció de la sobirania de Catalunya. Això, a Terrassa, és també evident: un govern que, quan ha de triar soci, abraça a Ciutadans sense cap pudor… On és CDC en aquest govern? Decideix? Opina? Pensa?”.

Una vegada realitzada l’entrega i finalitzats els parlaments, l’acte ha conclòs amb un distès sopar, en què hi han participat els assistents i convidats.

 

premiatGorraFrigia2016

Carles Viver i Pi-Sunyer és guardonat amb el Premi Gorra Frígia 2016 als valors republicans.

Ona

Comunicació Audiovisual. Màster en Comunicació Política i Institucional. Viure és viatjar. Addicta a la cultura, serièfila i cinèfila. Abans rodava pel·lícules, ara estic en xarxa des de la #compol.

Latest posts by Ona (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *