Passem comptes!

El dijous 26 de maig, les regidores i els regidors d’Esquerra Republicana tornarem a ser a la plaça Salvador Espriu per passar comptes amb la ciutadania i explicar el projecte de ciutat que defensem i del qual anem construint els fonaments des del govern de la ciutat.

Com a part del consistori treballem des del despatx, trepitgem la ciutat i ens reunim amb moltes entitats i persones constantment. També fem audiències institucionals i debatem periòdicament al Ple, amb la voluntat de defensar el full de ruta i les accions amb les quals ens hem compromès per desenvolupar tot el potencial de la nostra ciutat. I ho fem sempre amb l’objectiu d’assolir el màxim consens possible.

No sempre és fàcil, però, trobar l’espai adequat per seure tranquil·lament i posar-nos a disposició de totes aquelles persones que ens vulguin preguntar sobre el que vam prometre, el que hem fet i el que farem. I és que, mai ho oblidem, el càrrec de regidora o regidor a l’Ajuntament de Terrassa és sobretot i senzillament el de representant de la ciutadania i com a tals tenim i ens marquem l’obligació de passar comptes davant la gent.

En anteriors mandats, quan estàvem a l’oposició i treballàvem per donar un tomb a la desídia del passat socialista davant la ciutat, vam prendre el compromís de presentar una memòria de la feina feta durant l’any i asseure’ns amb els nostres veïns i veïnes a parlar-ne. I és que l’única forma de demostrar que es pot transformar la ciutat és treballant i passant comptes. Ara, des que fa tres anys vam aconseguir donar un tomb a l’Ajuntament des del govern de la nostra ciutat, aquesta trobada s’ha fet encara més imprescindible.

Vam començar el mandat plasmant l’ambició que aquesta ciutat requeria en un programa de govern amb visió de futur i on l’Ajuntament deixava de ser el simple gestor del dia a dia en què s’havia convertit per esdevenir motor de canvi. Perquè ho tenim clar: la ciutat ni comença ni s’acaba al Raval de Montserrat, el seu potencial es troba en les persones, les associacions i les empreses que la mouen i que necessiten d’un aliat que construeixi un camí compartit.

Aquesta ciutat, feta de gent treballadora i tenaç, que tants cops s’ha reivindicat com a tossuda davant l’adversitat de crisis tèxtils i industrials reinventant-se per tornar a ressorgir, durant aquest mandat ha tornat a donar una lliçó d’emprenedoria i treball compartit durant la pandèmia. La gent no s’ha rendit i nosaltres, des del govern, només podíem respondre amb la mateixa fortalesa. I això implicava no renunciar en cap moment a l’ambició ni a la creença absoluta en Terrassa i la seva gent.

Hi havia molta feina per fer i, malgrat tot i sense cap excusa, no l’hem deixat de fer. Hem treballat per establir els fonaments per modernitzar l’Ajuntament i millorar els serveis que aquest ofereix a la ciutat, tot dinamitzant-la. Així és com també establim les bases d’una nova Terrassa, innovadora i moderna. L’objectiu és clar: millorar la qualitat de vida i les oportunitats de cada una de les persones que conformen Terrassa. I això només és possible amb un projecte definit que sàpiga cap on ha d’avançar la ciutat.

Vivim una època de canvis profunds. Canvis que ja s’albiraven i que no han fet més que accelerar-se mentre també se’ns feien evidents i afloraven mancances que feia temps que la ciutat arrossegava. I és en aquests moments quan, més que mai, hem de creure en el potencial de Terrassa i en els nous lideratges que sobresurten per fer una ciutat millor. Persones i mirades amb qui construir el present i transformar el futur, avançant cap a una nova Terrassa que es posi a l’alçada de tot allò que pot ser i ha de ser una ciutat del segle XXI. Gent de Terrassa amb ganes de seure a parlar, que reivindiquen respostes i propostes, i a qui els les volem donar.

Ona Martínez

Presidenta del Grup municipal i cap de llista a les eleccions municipals de 2023.
Tinenta d'Alcalde de Projecció de la Ciutat i regidora d'Agenda 2030 i Terrassa City of Film a l'Ajuntament de Terrassa.

Latest posts by Ona Martínez (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *